世娱网
您的当前位置:首页2018-2019学年高中新三维一轮复习英语浙江专版:模块仿真高考练(六)Word版含答案 (1)

2018-2019学年高中新三维一轮复习英语浙江专版:模块仿真高考练(六)Word版含答案 (1)

来源:世娱网


模块仿真高考练(六)

一、模块语基练(满分30分)

Ⅰ.单句语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

1.Attempting (attempt) to change someone else’s attitude towards life is a waste of time and energy.

2.I know that you have been so addicted (addict) to electronic novels that you often stay up late and ignore your studies.

3.It is typical (type) of students to stay up learning deep into the night for the College Entrance Examination.

4.Our school is appealing to every teacher and student to donate some money to buy young trees to green our school.

5.As a consequence (consequent), children become so reliant on their parents that they have no independent thought or creative ideas.

6.First of all, large quantities of waste water from factories have_been_poured (pour) into rivers as industries are developing rapidly.

7.Nowadays many countries in the world have passed laws to ban smoking (smoke) in public places.

8.Morning exercises, however, seem appropriate for girl students. 9.In our office, Jim is absolutely (absolute) an expert in computers, and he always solves the complex problems in a few minutes.

10.She always manages to have a good figure and figures out ways to attract the attention of the majority.

Ⅱ.选词填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

be opposed to, on the whole, by coincidence, on the other hand, take it easy, run out of, in spite of, come about, put up with, try out1.—We are going to play in tomorrow’s football match. I feel very nervous, Dad.

—Take_it_easy. I’m sure you can win the match.

2.Edison kept trying_out some new ideas until he invented what he wanted. 3.Everyone doesn’t agree to the plan. Some support it while I’m one of those who are_opposed_to it. 4.—What do you think about the measures taken to prevent global warming? —On_the_whole,_they are good. 5.It was only by_coincidence that I saw the injured child on my way home, so I called 120 at once.

6.On the one hand, we think that friendship comes first, and match comes second.

On_the_other_hand,_since we all tried our best, we had no regret. 7.If we continue to destroy and waste the natural resources like this, we will run_out_of them sooner or later.

8.After we got there, we put up our tent and began to sleep in it, but I really couldn’t put_up_with the heat in the tent. 9.He always did well at school in_spite_of having to do part-time jobs every now and then.

10.—They used to be good friends but now they are like strangers. —How did this come_about? Ⅲ.补全或翻译句子(共5小题;每小题2分,满分10分)

1.如果你听从我的建议的话,你就不会失去你的工作了。(虚拟语气) If_you_had_followed_my_advice,_you_wouldn’t_have_lost_your_job. 2.受到老师的表扬,他又恢复了自信。(现在分词作状语) Having_been_praised_by_the_teacher,_he regained confidence. 3.是你的努力而不是你的智力决定你的成功。(强调句型)

It’s_your_efforts_not_your_intelligence_that_determine_your_success. 4.直到玛丽第二次读了她的作文后,她才注意到这个拼写错误。(倒装句式) Only

after

Mary

read

her

composition

the

second

time

did_she_notice_the_spelling_mistake. 5.心存梦想,他出国去继续深造。(with复合结构)

With_a_dream_in_his_heart,_he went abroad for further education. 二、阅读理解(满分25分)

A

Some of the most painful moments I spend as a vet (兽医) are those spent with my customers assisting my animal patients from this world to the next.Making this final decision is not easy, and I have often felt powerless to comfort the sorrowful owners.

That was before I met Shane.

I had been called to examine a ten-year-old dog named Belker who had developed a serious health problem.The dog’s owner — Ron, his wife, Lisa, and their little boy, Shane — were hoping for a miracle (奇迹).But I told the family there were no miracles left for Belker, and offered to perform the euthanasia (安乐死) for the old dog in their home.As we made the arrangements, Ron and Lisa told me they thought it would be good for the four-year-old Shane to observe the euthanasia.They felt Shane could learn something from the experience.

The

next

day,

I_felt_the_familiar_catch_in_my_throat_as_Belker’s_family_surrounded_him.Shane seemed so calm, patting the old dog for the last time, that I wondered if he understood what was going on.

A few minutes later, Belker slipped peacefully away.The little boy seemed to accept Belker’s death without any difficulty or confusion.We sat together for a little while after Belker’s death, wondering aloud about the sad fact that animal lives are shorter than human lives.

Shane, who had been listening quietly, piped up: “I know why.”

Shocked, we all turned to him.What came out of his mouth next astonished me.I’d never heard a more comforting explanation.

He said, “Everybody is born so they can learn how to live a good life: like loving everybody and being nice, right?” The four­year­old continued, “Well, animals already know how to do that, so they don’t have to stay as long.”

语篇解读:身为兽医的作者,看着即将离世的一些“病人”,总是为力。此次作者碰到的是一个四岁孩子,他对死亡却有独到的见解。

21.Shane’s parents wanted Shane to witness the euthanasia mainly because ________. A.they hoped he could gain something from it B.they knew he hated to part with Belker C.they wanted him to remember Belker forever D.they intended him to learn to carry out euthanasia

解析:选A 细节理解题。根据第三段最后一句“They felt Shane could learn something from the experience.”可知,Shane的父母让孩子目睹作者给狗执行安乐死,是为了让他从中学习一些东西,故答案为A。

22.What can we learn from the third paragraph? A.Belker got sick mainly because of lack of care. B.There was no hope for Belker to recover but to suffer. C.Shane didn’t feel sad about Belker’s death.

D.Belker didn’t want to live any longer because of the pain.

解析:选B 推理判断题。根据“But I told the family there were no miracles left for Belker, and offered to perform the euthanasia (安乐死) for the old dog in their home.”可知,狗不能恢复健康了,只能接受这样的结果,故答案为B。

23.We can infer from the underlined sentence that ________. A.words failed the vet when he tried to comfort Belker’s family B.the vet was familiar with the feelings of Belker’s family C.the vet would rather not perform the euthanasia

D.the vet’s throat was uncomfortable with Belker’s family around

解析:选A 句意理解题。根据画线句可知,作者想说些什么安慰这一家人,却不知

如何去说,其他几个选项都不能表达当时作者的心情,故A项最合适。

24.What would the author say about Shane? A.He knew little about animal lives. B.He felt unexpected about Belker’s death. C.He had a unique opinion about life. D.He was an outgoing and warm-hearted boy.

解析:选C 推理判断题。根据“...animals already know how to do that, so they don’t have to stay as long.”可知,一个四岁的孩子,能够理解生死的概念,并且对爱犬的死有独特的见解,实属难得,C项最合适。

B

When it comes to naming a baby, choosing the right name can be a really big issue.Parents can think about — and even argue over — name choices for months.New parents consider many things before deciding on a name.

Pop culture

Pop culture plays a big part in some parents’ choice of names.Disney’s hit movie “Frozen” may give us more girls named Elsa.And the popularity of singers such as Bruno Mars and Taylor Swift might mean we see more children with these names.And the birth of Princess Charlotte to Kate Middleton and Prince William may push the girl’s name Charlotte up to one.

Wild words

A few countries ban a number of names for different reasons.Some bans are designed to protect children.For example, you cannot name your child Harry Potter, Hitler or Batman.This was done to prevent children from being bullied (欺负) or mistreated.In Malaysia, parents are not allowed to name children after animals, fruits or vegetables.So, for example, you will not find a child named Bear running around with his sister Apple and their friend Rose.You could, however, in the U.S.

What does your name mean?

Since many English names do not have an exact meaning, people sometimes choose words that mean something they like.Words like “King” and “Hope” can easily be used to make a name.When economic conditions are good, some new parents name babies after brand name products.Names like Mercedes, Lexus and Rolex come to mind.But when the economy is bad, new parents may want a more grounded name with a nature theme.For girls, that could mean a rising popularity for names like Lily, Skye, Summer, Rain or Jasmine.

Whatever name parents decide, it is the most important that they like the sound of it.They will be saying the name a lot.

语篇解读:本文从三个不同的角度论述了给孩子命名的文化。父母给孩子命名时,会考虑

到流行文化、名字的含义及象征意义等方面的因素。

25.Which of the following names is not an influence of pop culture according to the passage?

A.Elsa. C.Charlotte.

B.Taylor. D.Kate.

解析:选D 细节理解题。根据第二段的内容可知,Elsa,Taylor和Charlotte都是受流行文化影响的名字。故选D。

26.What is the most important thing when parents decide on a baby’s name? A.It appears in pop culture. B.It sounds pleasing to the parents. C.It uses unusual English words. D.It consists of meaningful words.

解析:选B 细节理解题。根据文章最后一段可知,父母决定孩子名字时,最看重的是听起来让父母喜欢,因为他们要经常说这个名字,故选B。

27.What is the best title for the passage? A.The Meaning of Names B.The Origin of Names

C.The Culture of Naming a Baby D.The Benefits of Naming a Baby

解析:选C 标题归纳题。文章主要讲的是父母给孩子命名时考虑的一些因素,与该大意相符的只有C项,即给孩子命名的文化。

C

Regularly spending time in a sauna (桑拿房) may help keep the heart healthy and extend (延长) life, say Finnish scientists in the journal JAMAInternalMedicine. Researchers from the University of Eastern Finland (UEF) studied 2,300 middle-aged men for an average of 20 years.They divided the men into three groups according to how often they used a sauna each week.Over the course of the study, 49% of men who went to a sauna once a week died, compared with 38% of those who went two to three times a week and just 31% of

those who went four to seven times a week.Frequent visits to a sauna were also linked with lower death rates from heart disease.

The results don’t surprise Dr.Thomas H.Lee, founding editor of the HarvardHeartLetter. “The beneficial effects of a sauna have been well documented in the past.It lowers blood pressure, and there is every reason to believe that its effects are good for

your heart,” says Dr.Lee.

Sauna use is deeply rooted in Finnish culture.A nation of 5.5 million people, Finland has as many saunas as television sets — around 3.3 million.Most of the saunas are in people’s homes, although they’re also in offices and factories.

The very nature of the Finnish sauna is designed to reduce stress, the researchers say.The sauna has been a gathering place for family and friends for centuries.And a basic sauna rule, which discourages people from discussing controversial topics while bathing, is taught to the Finns during childhood.

The Finnish researchers suggest that saunas may provide similar benefits to exercise because the high temperatures can drive heart rates to levels often achieved by moderate-intensity (中等强度的) physical activities.

So can sitting in a sauna take the place of exercising? “I don’t know that I would take a sauna for exercise,” Dr.Lee says.“But exercising and then taking a sauna seems like a very healthy lifestyle.”

语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了芬兰科学家的研究发现——常洗桑拿浴的人容易长寿。

28.What do the numbers in Paragraph 2 show? A.It can be harmful to use a sauna too often. B.Regular sauna users are likely to live longer. C.Different people have different sauna habits. D.Saunas may lower death rates from heart disease.

解析:选B 推理判断题。由第一段的“Regularly spending time in a sauna (桑拿房) may help keep the heart healthy and extend (延长) life”可知,第二段的这些数据说明经常洗桑拿的人更容易长寿。

29.What does Dr.Lee think of UEF researchers’ findings? A.They are amazing. B.They are interesting. C.They match his expectations. D.They go against past documents.

解析:选C 细节理解题。由第三段的“The results don’t surprise Dr.Thomas H.Lee”可知,Lee博士认为该研究结果是意料之中的。

30.Which may be the best for your health according to Dr.Lee? A.Having as many saunas as possible. B.Using a sauna after doing physical activities. C.Doing physical exercise in high temperatures.

D.Taking moderate-intensity physical exercise.

解析:选B 细节理解题。由最后一段Lee博士说的“But exercising and then taking a sauna seems like a very healthy lifestyle.”可知,他认为运动之后洗桑拿对健康很有益。

三、阅读七选五(满分10分)

Five secrets to living a sunshine life

Don’t avoid or ignore negativity.

In order to conquer and overcome the negativity, it must be acknowledged.You are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance, it’s up to you to handle them.

Take care of yourself and your needs.

In order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself.__31__ And this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind.Love yourself fully in order to love others fully.

__32__ Determine what is worth your time and effort and what is not.If situations are bad and beyond repair, it’s time to let go.Are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time? __33__ Do what you can to find love in situations where it may have been absent in the past.

Give.

Give our time, energy, love and sometimes money to others.__34__ So if you can, don’t hesitate to do it.

Focus on things that make us smile, laugh and feel good.

This one is pretty simple.__35__ That is, do more of what makes you happy! I truly believe happiness may not come as easily as we wish.In order to go through work and boring responsibilities, we have to actively pursue and engage in beautiful acts of love and kindness.So let’s have a try.

A.Just do MORE of it. B.Fix them and find peace. C.Always put yourself first.

D.Mend what’s broken or get rid of it. E.Determine what is important to you. F.Mind your actions and how you live each day.

G.Everything we put out into the world comes back to us.

语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要地介绍了五个享受阳光生活的秘诀。 31.选F 根据本段的小标题“Take care of yourself and your needs.”及空处上下文的内容可知,此处主要讲的是要关注自己及自己的需求。故F项符合语境。

32.选D 根据下文的内容,尤其是“Determine what is worth your time and effort and what is not ...worth the time?”可知,本段主要讲的是要修补“破裂的”东西或者摆脱它。故D项符合语境。

33.选B 此处与上文的“If situations are bad and beyond repair, it’s time to let go.”形成对比,上文说的是放手,空处应说的是修复。选项中的“them”呼应上句中的“relationships or friendships”。所以答案为B。

34.选G 根据本段的小标题可知,本段主要讲的是付出,且由空后的“So”可知,空处是付出的原因,故G项符合语境。

35.选A 根据空前的“This one is pretty simple.”和空后的“That is, do more of what makes you happy!”可知,A项符合语境。

四、完形填空(满分30分)

I was looking through some old photo albums the other day.I had __36__ done that many times before but I felt a sudden __37__to see them again.I found myself __38__so many beautiful memories from my childhood.There was my dear Nana giving me a thorough __39__when I was a newborn baby.There was me and my brother standing in front of the world’s ugliest __40__ our favorite Christmas tree.There was my beautiful Mom __41__me on her lap.Then the pictures seemed __42__all of a sudden because my eyes were wet.I just couldn’t__43__the tears.“What is going on?”I __44__.I hadn’t cried the last time.But what was __45__now?

I soon saw that it was I who changed.I had __46__.My spirit had walked a little further down the __47__ of love.I realized as long as they came with a warm heart, wet eyes were __48__ to be ashamed of.I smiled and I felt Mom and Nana smiling __49__on me from Heaven.

Leo Buscaglia said:“I’m not afraid of __50__.They clean out my eyeballs.” I think they clean out our __51__ as well.They help us to wash away our pain, fear and grief (悲伤).They help us to __52__ our love and goodness.They help us to become who we are __53__ to be.The next time you feel your tears starting, just let them __54__.

Life is full of smiles and tears.Only by allowing them both can we __55__ live.

语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。再次看老相册时,作者重温了童年的一些美好回忆,并流下了眼泪。作者从而感悟到生活中充满欢笑和眼泪,只有允许它们两者存在,我们才能真正地生活。

36. A.never C.already

B.ever D.nearly

解析:选C 根据下文的“many times before”以及第44空后的“I hadn’t cried the last time.”可知,作者应该不止一次看这些老相册,故此处表示作者之前“已经(already)”多次

看过这些老相册。

37. A.appeal C.fear

B.sadness D.urge

解析:选D 此处表示作者突然有再次看老相册的“冲动(urge)”。appeal“恳求”;fear“害怕”。

38. A.shaping C.escaping

B.reliving D.building

解析:选B 此处表示作者“重温(reliving)”了许多来自童年时期的美好回忆。shape“塑造”;escape“逃避”;build“建造”。

39. A.bath C.hug

B.speech D.survey

解析:选A 根据下文的“when I was a newborn baby”可知,此处表示作者还是个新生儿时,奶奶给她彻底洗澡,故选A项。

40. A.and C.or

B.but D.as

解析:选B 空前的“the world’s ugliest”和空后的“our favorite”之间为转折关系,故用并列连词but。

41. A.spinning C.holding

B.possessing D.walking

解析:选C 根据下文的“on her lap”可知,此处表示“我漂亮的妈妈把我抱着放在她的腿上”。hold意为“抱着,托着”,符合语境。spin“快速旋转”;possess“拥有”;walk“步行”。

42. A.beautiful C.abnormal

B.blank D.vague

解析:选D 上文提到了作者正在看老照片,根据下文的“because my eyes were wet ...the tears”可知作者流泪了,根据常识可知,此处表示由于流泪,这些老照片变得“模糊(vague)”了。blank“空白的”;abnormal“不正常的”。

43. A.fight back C.fight for

B.fight with D.fight against

解析:选A 根据上文的“because my eyes were wet”和下文的“I hadn’t cried the last time.But ...”可知,作者这次看老照片的时候哭了,此处表示作者抑制不住眼泪。fight back“忍住,抑制住”,符合语境。fight with“与„„争辩”;fight for“努力争取”;fight against“对抗”。

44. A.found

B.wondered

C.hesitated D.discussed

解析:选B 作者以前看老照片没有哭,而这次看老照片却哭了。所以作者“想知道(wondered)”发生了什么。find“发现,找到”;hesitate“犹豫,迟疑”;discuss“讨论”。

45. A.heartbreaking C.different

B.wrong D.disturbing

解析:选C 根据下文的“I soon saw that it was I who changed.”可知,作者很快明白,是她自己和以前不一样了。故作者想知道的问题是“现在什么是不同的呢”。故选C项。

46. A.grown C.insisted

B.misunderstood D.struggled

解析:选A 根据下文的“My spirit had walked a little further”可知,此处应表示作者的心灵已经在爱的“道路(path)”上走得更远一点了,即作者已经“成长(grown)”了。

47. A.feast C.expectation

B.path D.circle

解析:选B 参见上题解析。feast“宴会”;expectation“期望”;circle“圈子”。 48. A.everything C.anything

B.something D.nothing

解析:选D 根据上文的“as long as they came with a warm heart”以及下文的“I smiled”可知,该句表示含泪的眼睛“没有什么(nothing)”可羞愧的,只要它们伴随着一颗温暖的心而来。

49. A.forward C.down

B.upwards D.behind

解析:选C 根据下文的“on me from Heaven”可知,此处表示作者感到妈妈和奶奶从天堂“向下(down)”冲着自己微笑。

50. A.tears C.deaths

B.failures D.illnesses

解析:选A 根据语境尤其是下文的“They clean out my eyeballs.”可知,此处表示“我不害怕眼泪。它们清洗了我的眼球”,故选A项。

51. A.competence C.identification

B.inside D.development

解析:选B 根据下文的“They help us to wash away our pain, fear and grief (悲伤).They help us to ...to be.”可知,此处表示眼泪不仅清洗了我们的眼球,也清洗了我们的“内心 (inside)”。competence“能力”;identification“辨认”;development“发展”。

52. A.look through C.learn from

B.clean out D.reconnect to

解析:选D 第一段提到老照片让作者的美好回忆重现,故这里应该是表示“眼泪帮助我们重新找回我们的爱和善良”。reconnect to“重新连接”,在这里引申为“重新找回”。look through“浏览”;clean out“把„„清洗干净”。

53. A.used C.forced

B.reminded D.meant

解析:选D 此处表示眼泪可以帮助我们成为我们想成为的人。be meant to“打算,想要”。

54. A.separate C.flow

B.stay D.disappear

解析:选C 根据上文提到的眼泪的好处可知,此处表示下次你感觉到眼泪开始流的时候,那么就让它们流下来吧。故选C项。

55. A.truly C.generally

B.roughly D.tentatively

解析:选A 生活中充满笑和泪,只有允许它们都存在,我们才能“真正地(truly)”生活。roughly“粗略地”;generally“大体上”;tentatively“试探性地”。

五、语法填空(满分15分)

Which is the most significant classical Chinese painting? According to Paul Denlinger, who __56__ (lay) over in China many times when young, it should be QingmingShangheTu or AlongtheRiverDuringtheQingmingFestival.This __57__ (create) dates back to the Northern Song Dynasty.

This painting is important __58__ several reasons.First, up until this time, almost all Chinese paintings were landscapes, __59__(contain) no or only a few images of people.Second, this is the first scroll (卷轴) painting__60__(describe) both Chinese urban and suburban life during the period in the capital, Bianjing (now Kaifeng in Henan Province).Third, the painting is __61__ (high) detailed and features shops of all kinds and different economic activities in and out of the city.People are able to see the Chinese technologies of the time, which helps them __62__ great deal in understanding __63__ the Chinese lived.

The Beijing Palace Museum keeps the ____(origin) Song painting and one of its famous copies — the Qing version __65__ (hold) in the National Palace Museum in Taipei. 语篇解读:中国最重要的经典画作是什么?依在中国生活多年的Paul Denlinger来看,那非《清明上河图》莫属。

56.laid 根据句中的时间状语when young可知,此处描述的是发生在过去的动作,应用一般过去时。lay的过去式和过去分词都是laid,故填laid。lay over“(长途旅行期间)作短暂停留”。

57.creation 该作品(《清明上河图》)创作于北宋时期。空处作句子的主语,因此填名词 creation“作品”。

58.for 这幅画之所以重要有几条原因。 reason 前的介词一般用 for。 for ...reason 是固定用法,意为“出于„„的原因”。

59.containing 分析句子结构可知,空处作伴随状语。 contain 意为“包括,包含”,与句子的主语 almost all Chinese paintings之间是主动关系,故用现在分词作状语。

60.to describe 分析句子结构可知, scroll painting 被序数词修饰,故用不定式作后置定语。

61.highly 第三,这幅画非常细致。空处修饰形容词 detailed, 应该填副词。 high 和 highly 都可作副词,但 high 表示“在高处,向高处,高”,多指具体的高;而 highly 表示“非常,很;高标准地”,多指抽象意义上的高。结合语境可知,这里应该用 highly。

62.a 这极大地帮助他们了解那时中国人是怎么生活的。 a great deal 在此充当副词,修饰 helps,故填 a。

63.how 空处引导宾语从句,作 understanding 的宾语,从句中的 lived 在此是不及物动词,故空处填how表示“怎样,如何”。

.original 空处作定语修饰后面的名词短语,故用 origin 的形容词形式 original“原来的,最早的”。

65.is held one of its famous copies 与 hold 之间是被动关系,故用被动语态;且此处描述现在的事实,用一般现在时。

六、写作(满分40分)

第一节 应用文写作(满分15分)

假定你是李华,你的美国朋友Peter近期打算来中国,他对中国的乡村生活很感兴趣。你打算邀请他去体验一下你家乡的“农家乐”。请用英文写信向他推荐,要点如下:

1.“农家乐”兴起的原因; 2.“农家乐”的服务特色。 注意:1.词数80左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考词汇:农家乐agritainment Dear Peter,

Yours,

Li Hua

参考范文: Dear Peter,

It’s great to learn that you’re coming to China to experience the country life.The “agritainment”, a kind of farm-based tourism, is now very popular in my hometown and I think it should be a must for you to experience after you arrive.

As more people from cities are fed up with crowds, noises and traffic, they’re trying hard to get closer to nature.However, few people can afford a long holiday in terms of time and money.

As a result,“agritainment” catches on, which provides people with great relaxation and enjoyment.If you take the “agritainment”, you can enjoy not only local food, country views, but some hands on activities as well.

I’m sure you’ll have a pleasant stay in my hometown. Looking forward to your coming.

Yours, Li Hua

第二节 概要写作(满分25分)

阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

The modern garden has a history going back many thousands of years.Early humans were hunters and gatherers, and didn’t usually stay in one place for a long time.Instead, they travelled from place to place following the food according to the seasons.During the Neolithic Period this slowly began to change; humans started to grow certain plants, which meant they could remain in one place and grow their own food.The first “garden”was a vegetable garden, where early humans grew different types of plants for food.

Early agriculture in Europe not only included edible (可食用的) plants such as wheat or lentils, but also included many decorative plants for other purposes.Plants for medicine were grown, as were herbs and spices for flavoring or preserving food.Certain plants also had religious or spiritual value and were grown not only because they were useful or edible.Growing plants not only for food was the beginning of gardening.

Gardens today are beautiful places to go and relax, but have had many purposes over the years.In the past, they were planted to honor the gods, or used in religious ceremonies such as funerals and weddings.They were also a way to show that their owners were rich or powerful.Ancient rulers created huge gardens to display their wealth, in the same way that large palaces were symbols of prosperity.In Roman times the garden became an extension of the house, representing the owner’s status in society, rather than a holy place.

As gardens have developed, design and beauty have become more and more important.Humans have learnt to control nature and to design gardens carefully, like

creating a work of art or a building.The Gardens of Versailles in France are an excellent example of “garden architecture”; everything is symmetrical (对称的) and even the trees are pruned to fit in with the design.

参考范文:

Modern gardens date back to the times when early humans got down to growing their own food.(要点1) And when people grew plants not only for food but also for other purposes, gardening began.(要点2) While ancient gardens were more for religious purposes, or a symbol of wealth, power or social status, a modern garden is more a relaxing place.(要点3) With time going on, people really value gardens’ design and beauty, and gardening develops like “an art form”.(要点4)

精美句子

1、善思则能“从无字句处读书”。读沙漠,读出了它坦荡豪放的胸怀;读太阳,读出了它普照万物的无私;读春雨,读出了它润物无声的柔情。读大海,读出了它气势磅礴的豪情。读石灰,读出了它粉身碎骨不变色的清白。

2、幸福幸福是“临行密密缝,意恐迟迟归”的牵挂; 幸福是“春种一粒粟,秋收千颗子”的收获. 幸福是“采菊东篱下,悠然见南山”的闲适;幸福是“奇闻共欣赏,疑义相与析”的愉悦。幸福是“随风潜入夜,润物细无声”的奉献;幸福是“夜来风雨声,花落知多少”的恬淡。幸福是“零落成泥碾作尘,只有香如故”的圣洁。幸福是“壮志饥餐胡虏肉,笑谈渴饮匈奴血”的豪壮。幸福是“先天下之忧而忧,后天下之乐而乐”的胸怀。幸福是“人生自古谁无死,留取丹心照汗青”的气节。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容