世娱网
您的当前位置:首页2021-2022学年湖北省宜昌市示范高中协作体联考高三(上)期中英语试卷 解析版

2021-2022学年湖北省宜昌市示范高中协作体联考高三(上)期中英语试卷 解析版

来源:世娱网
2021-2022学年湖北省宜昌市示范高中协作体联考高三(上)期

中英语试卷

第一部分:听力(共两节)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A 、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍. 1.(1.5分)系统找不到该试题 2.(1.5分)系统找不到该试题

3.(1.5分)What has the man been doing? A. Having an interview. B. Filling out a form. C. Asking for information. 4.(1.5分)系统找不到该试题 5.(1.5分)系统找不到该试题

第二节(每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍. 6.(3分)系统找不到该试题 7.(4.5分)系统找不到该试题 8.(4.5分)系统找不到该试题 9.(4.5分)系统找不到该试题 10.(6分)系统找不到该试题

第二部分:阅读理解(共两节)第一节(满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项. 11.(6分)An Oceans Vacuum

There's a collection of plastic trash in the middle of the Pacific Ocean.It's bigger than Texas﹣and growing.The way to clean it up now is to catch it with nets.That is both costly and slow.Instead,the Ocean Cleanup Project proposes 62﹣mile﹣long floating barriers that

would use natural currents to trap trash.If next year's trials succeed,a full cleanup operation would aim to start in 2020.It could reduce the trash by 42% over 10 years. Easy﹣On Shoes

In 2012,Mathew Walzer,a high school student with a disability,sent a note to Nike.\"My dream is o go to college,\"he wrote,\"without having to worry about someone coming to tie my shoes every day.\"Nike assigned a design team to the challenge.This year,they came out with their solution:the FlyEase.The basketball shoe can be fastened with one hand.A pair of Nike FlyEase shoes sells for $130. An Airport for Drones(无人机)

As Amazon,Google,and others get ready for drone delivery service,there is one big question:what kinds of home bases will their drones have?Rwanda,in Africa,may have the answer.There,workers will soon start work on three\"drone ports\".The goal is to make it easier to transport food,medical supplies,electronics,and other goods through the hilly countryside.Construction is set to be completed in 2020.

(1)What's the advantage of the Oceans Vacuum? A.It can be a money﹣saver B.It can grow year by year C.It can tear plastic into pieces D.It can be put into wide use soon

(2)What do we know about Nike? A.It offers free shoes to the disabled B.It is designing new shoes frequently C.It provides customer﹣friendly services D.It responded to Matthew's request passively (3)Why is Rwanda setting up\"drone ports\"? A.Because road travel there is rough B. Because there are too many drones C.Because they're easier to construct than roads D.Because they are receptive to new technology

12.I grew up in a middle﹣class family. Dad worked hard to support our family and Mom (8分)tried to save money while making sure we had enough food to eat and clothes to wear. One of their greatest desires was to raise decent, loving children who had an opportunity to finish college.

My brother, Gene, never hesitated to learn new things. He had an artistic hand, so he went into fine arts for a while. He also did a lot of screens about computers. He became so good at it that the school hired him to teach there after he completed his studies. My younger brother also pursued computers, following in his footsteps.

Gene did not have a history of any health problems from his very young age to adulthood. One day, he came home from teaching, ate his dinner and went to bed. That evening,my \"healthy\" brother died suddenly of a cardiac arrestMy parents were (心跳骤停).extremely sad.

At the viewing in the funeral house, amidst the sadness, my parents felt so much pride. So many people came and each was relating a story of how they were touched by Gene.

A cleaner came to say that practically every day Gene brought him a sandwich. Finally, Mom found out why Gene had taken so many sandwiches to school! Then there was a man who came in bringing money, saying that Gene had lent him some when he was down and out. Gene had never asked him for the money back.

From the school president to the guard, people came. And because of his good heart and deeds, my younger brother was awarded a full scholarship in the school as a tribute to my dead brother.

In the end, my parents realized that even at the young age of 26, my brother had lived a full life and was very instrumental in helping others live theirs a little better.

(1)What was the biggest wish of the author's parents? A. To have a better life.

B. To save enough money for the future. C. To give their children a college education. D. To raise their children to be respectable people.

(2)The author's parents felt proud in the funeral house because . A. many people from all walks of life came. B. Gene was praised by the school president. C. Gene's brother was awarded a full scholarship. D. they heard about many good deeds done by Gene. (3)What can we learn about Gene from the passage? A. He took many sandwiches to school to share with others. B. He lent a man some money and then asked for it back. C. He was not in very good health from an early age. D. He taught fine arts in his school.

(4)What is the message conveyed in the passage? A. Good deeds deserve praise. B. A friend in need is a friend indeed. C. Kindness in students should be encouraged.

D. The meaning of life consists in its devotion, not its length.

13.Many people don't consider their breakfast without a glass of milk. Right now, cows, (8分)buffalos, goats and sheep provide most of the world's milk. But soon, people could get milk from roaches(蟑螂).

That isn't as crazy as it might sound. New research shows this \"milk\" is super﹣nutritious. What's more, some scientists have already begun referring to a lot of insects as source of milk.

In 2004, Subramanian Ramaswamy started studying milk crystals found inside the roach. At the time, he was teaching biochemistry at the University of Iowa City. To learn more about the milk crystal from roaches, the scientists used X﹣rays to look at the atoms in it. The data basically revealed the chemical recipe of the roach crystal. They showed that roach milk is a \"complete food\". It contains sugar with a fatty acid stuck to it. Fatty acids are the building blocks of fats. The protein in the milk is also full of essential amino(氨基的) acids, which are the building blocks of proteins. Since our bodies can't produce the \"essential\" ones, we need to get them from our food. And so do baby roaches. Barbara Stay, a biologist at Iowa University, also worked on the new study. She says

the new data show that the roach milk is \"three times more nutritious than cow's milk and four times more nutritious than buffalo's milk\".

Ramaswamy would like to see roach milk turned into a protein supplement to feed hungry people. But not everyone is confident that it can be done.

Marcel Dicke studies insects as a potential source of human food at Wageningen University in the Netherlands. Dicke says this is a \"sound study\". However, in his opinion, \"Extracting(提取) milk from roaches can only likely be done in a destructive way with only small quantities\". That means you'd have to raise and kill many bugs to get even tiny quantities of the milk.

(1)What is the opinion of the scientists about milk in Paragraph 2? A. Many insects are sources of milk. B. Milk is an important part of breakfast. C. Milk from insects is the most nutritious. D. Milk from insects is well accepted now.

(2)What can we know about the use of roach milk in life? A. It will replace the milk from animals like cows. B. Scientists think it the key to solving world hunger. C. All people don't think it can be used in life soon. D. Most people depend on roach milk from protein.

(3)According to Marcel Dicke, extracting insect milk on a large scale is . A. simple B. challenging C. safe D. necessary

(4)What should be the best title for the text? A. Roach milk has been found scientifically B. Roach milk could be produced industrially C. Roach milk could be a new super food D. Roach milk will be widely used soon

14.(8分)Next week California will try to take cell phones from the hands of drivers, telling everyone from millionaires to workers that conversations behind the wheel must be on an earphone.

Californians interviewed by Reuters mostly supported the law requiring hands﹣free phones in cars and banning cell phones entirely for drivers under 18, which will take effect on Tuesday, though they were puzzled by a loophole(漏洞) that allows seemingly more dangerous text messaging. Some were doubtful about lawmakers, who they blamed for failing to build more freeways or public transportation in the face of increasingly crowded roads in the nation's most populous state and said hands﹣free conversations were not safer. KFI﹣AM radio talk﹣show host John Kobylt told Reuters. \"It's stupid because we've one over about seven different studies and each one of them says it's the conversation that distracts you, not holding the phone.\"

State Senator Joe Simitian, who introduced the bill, said keeping both hands on the wheel was always safer. He expected his law to save hundreds of lives. The Democratic lawmaker was considering introducing a new law to ban text messaging in the car, which he said wasn't an issue when he began working on the first one in 2001.

Connecticut, New Jersey and New York have already banned drivers from talking on hand﹣held cell phones. In New Jersey, police have issued 35,000 tickets for using a hand﹣held phone or texting while driving since the law went into effect on March 1.

But Californians interviewed by Reuters expressed ambivalence.\"On the one hand I don't want to see people crash into each other, but I'm not going to get an ear thing.\" 38﹣year﹣old bank employee Jason Fischer said in Los Angeles.

(1)We can infer from Paragraph 2 that .

A. most Californians hate to use an earphone while making a call in the car B. public transportation in California isn't developed enough C. in New Jersey few people use a hand﹣held phone D.most of Californians are probably against the new law (2)According to John Kobylt, . A. all the lawmakers are stupid

B. holding the phone is safer than using an earphone C. it isn't dangerous to make a phone call while driving

D. it is the phone conversation while driving that is really dangerous (3)What will State Senator Joe Simitian probably do in the future? A. He will suggest a law to forbid text messaging while driving B. He will conduct a new survey among Californians C. He will suggest building more roads in California

D. He will suggest a law to completely ban cell phones while driving

(4)The underlined word \"ambivalence\" in the last paragraph probably refers to . A. a positive attitude B. a negative attitude C. a confused feeling D. an excited feeling

第二节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项. 15.(10分)

Children's Games in Ancient China

Unlike the children nowadays, the children during ancient times didn't have smart phone, iPad or computer to entertain themselves.(1) Let's take a look. Kicking stone balls

During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular sport in the northern part of China, and it was often played in the winter to keep warm. Stones were carved into small balls and kicked along with feet. Flying kites

Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. Nowadays, the three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. (2) For example, the swallow﹣shaped kite is a well﹣known .Beijing style.

Playing hide﹣and﹣seek

Hide﹣and﹣seek is a traditional game for children, popular around the nation. Even

nowadays, many children like playing it. There are two ways to play. One way is covering a child's eyes while other kids run around to tease him.(3) (4)

The closest thing to watching a film or television for entertainment during ancient times was going to see a shadow play. Folk artists manipulate puppets behind the screen, narrating stories and accompanied by music. Setting off firecrackers

Firecrackers have a history of more than 2,000 years. It is said that there was a beast named Nian in ancient China.(5) After gunpowder was invented, it gradually replaced the bamboo joint cracker. Crackers are still set off during Spring Festival to symbolize auspiciousness.

A. Watching shadow plays

B. Each of them has distinctive features. C. Different materials are used to make the kite.

D. Shadow plays were the popular entertaining form in ancient times. E. And to scare off the beast, people burnt bamboo joints to make it blast. F. More commonly, participants hide and one child must try to find them. G. Instead, they came up with interesting games to play in their childhood.

第三部分:英语知识运用(共两节)第一节:完形填空(每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项.

16.(30分)We were depressed and things were tough.Mom had a(1) time raising us on her own because Dad died five years ago.We relied on social assistance for(2) . Looking back,I(3) remember what Mom went through to send us to school.I studied hard then.Every morning,she would put a new piece of cardboard in our shoes because our shoes were(4) .Constant moving was typical for my family in these times.Rent was 25 dollars a month but Mom couldn't(5) it.Though it was hard,we never(6) .

Christmas was approaching.We were given 25 dollars for social services.Instead of

buying food,Mom would use the money to pay the(7) ,ensuring us all of a(8) over our head.(9) we had nothing for Christmas.

Unknown to Mom,I had been selling Christmas trees to earn enough money for a new pair of(10) .On the afternoon of Christmas Eve,I was(11) to go to catch the bus.

As I reached the stop,I began to feelI was going to buy a new pair of boots(12) .(13) Mom was at home in tears.My mind was(14) and I realized what I had to do.I didn't get on the(15) .

I went in a grocery store and bought the Christmas treats.I(16) home and put them quietly against the door.I knocked on the door.When Mom opened the door,(17) rolled into the house.She just stood there(18) .I managed to hold back the(19) ,saying,\"Merry Christmas,Mom!There really is a Santa Claus!\"

That day I got manyIt was a Merry Christmas for us (20) and kisses from Mom.after all!

(1)A.good (2)A.life (3)A.hardly (4)A.handed over (5)A.store (6)A.complained (7)A.decoration (8)A.cloud (9)A.And (10)A.glasses (11)A.lucky (12)A.frightened (13)A.while

B.short B.travel B.still B.picked up B.afford B.glanced B.gifts B.light B.But B.jeans B.concerned B.guilty B.because

C.hard C.nursery C.yet C.turned over C.make C.envied C.rent C.roof C.Or C.boots C.fearful C.proud C.whether

D.funny D.movement D.then D.worn out D.get D.calculated D.clothes D.window D.So D.socks D.excited D.content D.unless

(14)A.woken up (15)A.platform (16)A.drove (17)A.balls (18)A.surprised (19)A.words (20)A.candies

B.made up B.train B.rang B.shoes B.nervous B.trouble B.hugs

C.given away C.bus C.left C.dollars C.disappointed C.tears C.awards

D.turned down D.plane D.rushed D.things D.painful D.sweat D.creams

第二节(每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式.

17.Breaking up large classes into several smaller ones (1) students (15分) (help)but the improvements in many cases come whatever teachers do,a new research suggests. New(2) (finding) of the research from four nations,tell an interesting story.Small classes work for children,but that's (3) because of how teachers teach,but because of what students feel they can do:get (4) face time with their (much)teachers,for instance,or work in small groups with classmates.

\"These are the same as what researchers have already known,\"Gamoran says.There is no good evidence that teachers change their instructions based on changes in class size.Teachers are always strict with their students.Some teachers are making use(5) small classes and others are not.There are a lot of differences.\"It's not like that you reduce classes so teachers do something different and the achievement is higher,\"he says.

In one study,researchers (6) watched students'behaviours and found (close)that students behaved better in smaller classes.They also(7) (have) more direct communication with teachers and worked more in small groups rather by themselves. One team, by Ronald Ehrenberg of Cornell University,finds that (8) (lead)the potential benefits of class﹣size reduction\"may be greater than (9) we observed\"if only a few teachers change their teaching (10) the smaller group. (fit)第四部分:写作(共两节)第一节:短文改错(满分10分)

18.(10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删

除或修改.

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词. 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Swimming is my favorite sport. I usually swims in a swimming pool close to that I live. Yesterday, my friend Tony and I decide to go swimming in the sea. It turned out to be one of the most exciting experiences I had ever had. At first, seen the waves coming one after another, I was afraid. Though I was not a bad swimmer in the swimming pool,but swimming in the sea was different. I was just about to give it up while I suddenly noticed a little boy walking towards the sea calm. Weak as he seemed,he went straight into the sea with any hesitation. Encouraged by her,I overcame my fear and finally made successful attempt. 第二节:书面表达(满分25分)

19.(25分)假定你是李华,你的好友Jim在暑假期间痴迷于微信朋友圈,经常发照片分享生活中的所有细节,请根据以下要点提示,给Jim写一封信:

(1)对分享行为表示理解; (2)阐述过度分享的危害; (3)提出建议. 注意:1. 词数100左右.2. 可以适当增加细节,以使行文连贯.3.开头和结尾已给出,不计入总词数.(参考词汇:微信朋友圈 WeChat circle; 过度分享 overshare) Dear Jim,

I'm worried that you've been addicted to sharing all sorts of photos in WeChat circle recently.

Yours, Li Hua

2021-2022学年湖北省宜昌市示范高中协作体联考高三

(上)期中英语试卷

参与试题解析

第一部分:听力(共两节)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A 、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍. 1.(1.5分)系统找不到该试题 2.(1.5分)系统找不到该试题

3.(1.5分)What has the man been doing? A. Having an interview. B. Filling out a form. C. Asking for information. 【分析】略 【解答】B 【点评】略

4.(1.5分)系统找不到该试题 5.(1.5分)系统找不到该试题

第二节(每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍. 6.(3分)系统找不到该试题 7.(4.5分)系统找不到该试题 8.(4.5分)系统找不到该试题 9.(4.5分)系统找不到该试题 10.(6分)系统找不到该试题

第二部分:阅读理解(共两节)第一节(满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选

项(A、B、C和D)中,选出最佳选项. 11.(6分)An Oceans Vacuum

There's a collection of plastic trash in the middle of the Pacific Ocean.It's bigger than Texas﹣and growing.The way to clean it up now is to catch it with nets.That is both costly and slow.Instead,the Ocean Cleanup Project proposes 62﹣mile﹣long floating barriers that would use natural currents to trap trash.If next year's trials succeed,a full cleanup operation would aim to start in 2020.It could reduce the trash by 42% over 10 years. Easy﹣On Shoes

In 2012,Mathew Walzer,a high school student with a disability,sent a note to Nike.\"My dream is o go to college,\"he wrote,\"without having to worry about someone coming to tie my shoes every day.\"Nike assigned a design team to the challenge.This year,they came out with their solution:the FlyEase.The basketball shoe can be fastened with one hand.A pair of Nike FlyEase shoes sells for $130. An Airport for Drones(无人机)

As Amazon,Google,and others get ready for drone delivery service,there is one big question:what kinds of home bases will their drones have?Rwanda,in Africa,may have the answer.There,workers will soon start work on three\"drone ports\".The goal is to make it easier to transport food,medical supplies,electronics,and other goods through the hilly countryside.Construction is set to be completed in 2020.

(1)What's the advantage of the Oceans Vacuum? A A.It can be a money﹣saver B.It can grow year by year C.It can tear plastic into pieces D.It can be put into wide use soon (2)What do we know about Nike? C A.It offers free shoes to the disabled B.It is designing new shoes frequently C.It provides customer﹣friendly services D.It responded to Matthew's request passively

(3)Why is Rwanda setting up\"drone ports\"? A A.Because road travel there is rough B. Because there are too many drones C.Because they're easier to construct than roads D.Because they are receptive to new technology

【分析】本文介绍了几个发明,海洋垃圾收集机,耐克鞋和无人机机场.

【解答】21.A 推理判断题.根据句子It could reduce the trash by 42% over 10 years.它可以在10年内将垃圾减少42%.可见它可以节省钱,所以答案选A.

22.C 推理判断题.The basketball shoe can 根据第二段的内容,一个残疾人给NIke写信,be fastened with one hand.A pair of Nike FlyEase shoes sells for $130.Nike根据他的要求发明了一种新型的鞋子,可见他为顾客提供最友好的服务,所以答案选C.

23.A 推理判断题.medical supplies,根据句子The goal is to make it easier to transport food,electronics,and other goods through the hilly countryside.建无人机场的目的是通过山坡地的乡村运送食物、医疗用品、电子产品和其他物品.可以推断出建无人港的地区是陆路交通不便,所以答案选A.

【点评】本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体.搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息.在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节.做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案.

12.I grew up in a middle﹣class family. Dad worked hard to support our family and Mom (8分)tried to save money while making sure we had enough food to eat and clothes to wear. One of their greatest desires was to raise decent, loving children who had an opportunity to finish college.

My brother, Gene, never hesitated to learn new things. He had an artistic hand, so he went into fine arts for a while. He also did a lot of screens about computers. He became so good at it that the school hired him to teach there after he completed his studies. My younger brother also pursued computers, following in his footsteps.

Gene did not have a history of any health problems from his very young age to adulthood. One day, he came home from teaching, ate his dinner and went to bed. That

evening,my \"healthy\" brother died suddenly of a cardiac arrestMy parents were (心跳骤停).extremely sad.

At the viewing in the funeral house, amidst the sadness, my parents felt so much pride. So many people came and each was relating a story of how they were touched by Gene.

A cleaner came to say that practically every day Gene brought him a sandwich. Finally, Mom found out why Gene had taken so many sandwiches to school! Then there was a man who came in bringing money, saying that Gene had lent him some when he was down and out. Gene had never asked him for the money back.

From the school president to the guard, people came. And because of his good heart and deeds, my younger brother was awarded a full scholarship in the school as a tribute to my dead brother.

In the end, my parents realized that even at the young age of 26, my brother had lived a full life and was very instrumental in helping others live theirs a little better.

(1)What was the biggest wish of the author's parents? C A. To have a better life.

B. To save enough money for the future. C. To give their children a college education. D. To raise their children to be respectable people.

(2)The author's parents felt proud in the funeral house because D . A. many people from all walks of life came. B. Gene was praised by the school president. C. Gene's brother was awarded a full scholarship. D. they heard about many good deeds done by Gene. (3)What can we learn about Gene from the passage? A A. He took many sandwiches to school to share with others. B. He lent a man some money and then asked for it back. C. He was not in very good health from an early age. D. He taught fine arts in his school.

(4)What is the message conveyed in the passage? D A. Good deeds deserve praise. B. A friend in need is a friend indeed. C. Kindness in students should be encouraged.

D. The meaning of life consists in its devotion, not its length.

【分析】本文写了作者的弟弟在短暂的一生中,因为无私地帮助他人,而活出了一种有意义的生活.说明了生命的意义在于它的奉献,而不是它的长度.

1. C. One of their greatest desires was to raise 【解答】细节理解题.根据第一段句子:decent, loving children who had an opportunity to finish college.他们最大的愿望之一是养育出体面、有爱心的、有机会完成大学学业的孩子.所以答案选C.

2. D 细节理解题.根据第四段句子: So many people came and each was relating a story of how they were touched by Gene.这么多人来了,每个人都在讲述一个他们被吉恩感动的故事.所以答案选D.

3. A. A cleaner came to say that practically every 细节理解题.根据倒数第三段的句子:day Gene brought him a sandwich.一个清洁工过来说,吉恩几乎每天都给他带一个三明治.所以答案选A.

4. D.推理判断题.根据最后一段句子:In the end, my parents realized that even at the young age of 26, my brother had lived a full life and was very instrumental in helping others live theirs a little better.我父母意识到,即使在26岁的时候,我弟弟也过着充实的生活,在帮助别人生活得更好方面起到了很大的作用.可见生命的意义不在于能活得多长而在于有意义,所以答案选D.

【点评】阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

13.Many people don't consider their breakfast without a glass of milk. Right now, cows, (8分)buffalos, goats and sheep provide most of the world's milk. But soon, people could get milk from roaches(蟑螂).

That isn't as crazy as it might sound. New research shows this \"milk\" is super﹣nutritious. What's more, some scientists have already begun referring to a lot of insects as source of milk.

In 2004, Subramanian Ramaswamy started studying milk crystals found inside the roach. At the time, he was teaching biochemistry at the University of Iowa City. To learn more about the milk crystal from roaches, the scientists used X﹣rays to look at the atoms in it. The data basically revealed the chemical recipe of the roach crystal. They showed that roach milk is a \"complete food\". It contains sugar with a fatty acid stuck to it. Fatty acids are the building blocks of fats. The protein in the milk is also full of essential amino(氨基的) acids, which are the building blocks of proteins. Since our bodies can't produce the \"essential\" ones, we need to get them from our food. And so do baby roaches. Barbara Stay, a biologist at Iowa University, also worked on the new study. She says the new data show that the roach milk is \"three times more nutritious than cow's milk and four times more nutritious than buffalo's milk\".

Ramaswamy would like to see roach milk turned into a protein supplement to feed hungry people. But not everyone is confident that it can be done.

Marcel Dicke studies insects as a potential source of human food at Wageningen University in the Netherlands. Dicke says this is a \"sound study\". However, in his opinion, \"Extracting(提取) milk from roaches can only likely be done in a destructive way with only small quantities\". That means you'd have to raise and kill many bugs to get even tiny quantities of the milk.

(1)What is the opinion of the scientists about milk in Paragraph 2? A A. Many insects are sources of milk. B. Milk is an important part of breakfast. C. Milk from insects is the most nutritious. D. Milk from insects is well accepted now.

(2)What can we know about the use of roach milk in life? C A. It will replace the milk from animals like cows. B. Scientists think it the key to solving world hunger. C. All people don't think it can be used in life soon. D. Most people depend on roach milk from protein.

(3)According to Marcel Dicke, extracting insect milk on a large scale is B .

A. simple B. challenging C. safe D. necessary

(4)What should be the best title for the text? C A. Roach milk has been found scientifically B. Roach milk could be produced industrially C. Roach milk could be a new super food D. Roach milk will be widely used soon

【分析】本文主要写了对于从蟑螂中提取乳汁的研究,研究表明蟑螂奶\"比牛奶营养三倍,比水牛奶营养四倍\".可以蟑螂奶变成蛋白质补充剂来喂饱饥饿的人.

1. A. some scientists have already begun referring 【解答】细节理解题.根据第二段句子:to a lot of insects as source of milk.一些科学家已经开始把许多昆虫作为牛奶的来源.所以选A.

2. C.Ramaswamy would like to see roach milk turned 细节理解题.根据倒数第二段句子:into a protein supplement to feed hungry people. But not everyone is confident that it can be done.拉马斯瓦米希望看到蟑螂奶变成蛋白质补充剂来喂饱饥饿的人.但并不是每个人都有信心做到这一点.所以答案选C.

3. B.推理判断题.根据文章最后一句:That means you'd have to raise and kill many bugs to get even tiny quantities of the milk.从 你必须养育并杀死许多虫子才能得到甚至少量的牛奶.可见大规模提取昆虫乳汁是一种挑战,所以选B.

4. C.标题归纳题.本文主要写了对于从蟑螂中提取乳汁的研究,研究表明蟑螂奶\"比牛奶营养三倍,比水牛奶营养四倍\".所以选项C:蟑螂牛奶可能是一种新的超级食品.符合本文的主旨,故选C.

【点评】阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

14.(8分)Next week California will try to take cell phones from the hands of drivers, telling everyone from millionaires to workers that conversations behind the wheel must be on an

earphone.

Californians interviewed by Reuters mostly supported the law requiring hands﹣free phones in cars and banning cell phones entirely for drivers under 18, which will take effect on Tuesday, though they were puzzled by a loophole(漏洞) that allows seemingly more dangerous text messaging. Some were doubtful about lawmakers, who they blamed for failing to build more freeways or public transportation in the face of increasingly crowded roads in the nation's most populous state and said hands﹣free conversations were not safer. KFI﹣AM radio talk﹣show host John Kobylt told Reuters. \"It's stupid because we've one over about seven different studies and each one of them says it's the conversation that distracts you, not holding the phone.\"

State Senator Joe Simitian, who introduced the bill, said keeping both hands on the wheel was always safer. He expected his law to save hundreds of lives. The Democratic lawmaker was considering introducing a new law to ban text messaging in the car, which he said wasn't an issue when he began working on the first one in 2001.

Connecticut, New Jersey and New York have already banned drivers from talking on hand﹣held cell phones. In New Jersey, police have issued 35,000 tickets for using a hand﹣held phone or texting while driving since the law went into effect on March 1.

But Californians interviewed by Reuters expressed ambivalence.\"On the one hand I don't want to see people crash into each other, but I'm not going to get an ear thing.\" 38﹣year﹣old bank employee Jason Fischer said in Los Angeles.

(1)We can infer from Paragraph 2 that B .

A. most Californians hate to use an earphone while making a call in the car B. public transportation in California isn't developed enough C. in New Jersey few people use a hand﹣held phone D.most of Californians are probably against the new law (2)According to John Kobylt, D . A. all the lawmakers are stupid

B. holding the phone is safer than using an earphone C. it isn't dangerous to make a phone call while driving

D. it is the phone conversation while driving that is really dangerous (3)What will State Senator Joe Simitian probably do in the future? A A. He will suggest a law to forbid text messaging while driving B. He will conduct a new survey among Californians C. He will suggest building more roads in California

D. He will suggest a law to completely ban cell phones while driving

(4)The underlined word \"ambivalence\" in the last paragraph probably refers to C . A. a positive attitude B. a negative attitude C. a confused feeling D. an excited feeling

【分析】本文主要是针对美国加利福尼亚州下周将禁止人们开车时接打手机的事情进行的讨论.

1. B.Some were doubtful about lawmakers, 【解答】推理判断题.根据第二段最后一句:who they blamed for failing to build more freeways or public transportation in the face of increasingly crowded roads in the nation's most populous state and said hands﹣free conversations were not safer.一些人对国会议员表示怀疑,他们指责立法者在这个人口最多的州,面对日益拥挤的道路,未能修建更多的高速公路或公共交通,并说免提对话并不安全.可以推断出加利福尼亚的公共交通不够发达,所以选B.

2. D.细节理解题.根据第三段的句子:It's stupid because we've one over about seven different studies and each one of them says it's the conversation that distracts you, not holding the phone.\"经过研究发现是说谈话分散了司机的注意力,而不是拿着电话.所以答案选D.

3. A.推理判断题.根据第四段句子 The Democratic lawmaker was considering introducing a new law to ban text messaging in the car.这位民主党立法者正在考虑引入一项新的法律来禁止在汽车上发送短信.可以推测在未来他要做的可能是建议禁止驾驶时发短信.所以选A.

4. C.\"On the one hand I don't want to see people crash into 猜测词义题.根据后文句子:.each other, but I'm not going to get an ear thing.\" 可见他的回答是一方面,不想看到人们互相碰撞,但另一方面又不想听到什么.这种心情应该是迷茫的,所以选C.

【点评】阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

第二节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项. 15.(10分)

Children's Games in Ancient China

Unlike the children nowadays, the children during ancient times didn't have smart phone, iPad or computer to entertain themselves.(1) G Let's take a look. Kicking stone balls

During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular sport in the northern part of China, and it was often played in the winter to keep warm. Stones were carved into small balls and kicked along with feet. Flying kites

Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. Nowadays, the three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. (2) B . For example, the swallow﹣shaped kite is a well﹣known Beijing style.

Playing hide﹣and﹣seek

Hide﹣and﹣seek is a traditional game for children, popular around the nation. Even nowadays, many children like playing it. There are two ways to play. One way is covering a child's eyes while other kids run around to tease him.(3) F (4) A

The closest thing to watching a film or television for entertainment during ancient times was going to see a shadow play. Folk artists manipulate puppets behind the screen, narrating stories and accompanied by music. Setting off firecrackers

Firecrackers have a history of more than 2,000 years. It is said that there was a beast named Nian in ancient China.(5) E After gunpowder was invented, it gradually

replaced the bamboo joint cracker. Crackers are still set off during Spring Festival to symbolize auspiciousness.

A. Watching shadow plays

B. Each of them has distinctive features. C. Different materials are used to make the kite.

D. Shadow plays were the popular entertaining form in ancient times. E. And to scare off the beast, people burnt bamboo joints to make it blast. F. More commonly, participants hide and one child must try to find them. G. Instead, they came up with interesting games to play in their childhood.

【分析】本文是一篇选句填空,文章主要介绍了中国古代儿童游戏.与现在的孩子不同,古代的孩子们没有智能手机、iPad或电脑来娱乐自己.相反,他们想出了有趣的游戏在他们的童年玩耍. 【解答】GBFAE

1.G. the children during ancient times 文章衔接题.根据前文Unlike the children nowadays,didn't have smart phone, iPad or computer to entertain themselves.可知与现在的孩子不同,古代的孩子没有智能手机、iPad或电脑来娱乐自己.G项:Instead, they came up with interesting games to play in their childhood.相反,他们想出了有趣的游戏在他们的童年玩耍.符合文意,故选G.

2.B.联系上文题.根据前文Nowadays, the three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite.可知如今,最有名的三种风筝是北京风筝、天津风筝和潍B项:Each of them has distinctive features.坊风筝.它们各自具有鲜明的特点.符合文意,故选B.

3.F. One way is covering a child's eyes 理解判断题.根据前文There are two ways to play.while other kids run around to tease him.可知有两种方法可以玩.一种方法是蒙住一个孩子的眼睛,让其他孩子绕着他跑来取笑他.F项:More commonly, participants hide and one child must try to find them.更常见的是,参与者们藏起来和一个孩子必须设法找到他们.符合文意,故选F.

4.A.段落理解题.根据后文The closest thing to watching a film or television for entertainment during ancient times was going to see a shadow play.可知在古代,与看电影

或电视娱乐最接近的事情就是看皮影戏.A项:Watching shadow plays.看皮影戏.符合文意,故选A.

5.E.联系下文题.根据后文After gunpowder was invented, it gradually replaced the bamboo joint cracker.可知火药发明后,逐渐取代了竹节爆竹.E项:And to scare off the beast, people burnt bamboo joints to make it blast.为了吓跑野兽,人们烧竹子来让它爆炸.符合文意,故选E.

【点评】七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子.

第三部分:英语知识运用(共两节)第一节:完形填空(每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项.

16.(30分)We were depressed and things were tough.Mom had a(1) C time raising us on her own because Dad died five years ago.We relied on social assistance for(2) A . Looking back,I(3) B remember what Mom went through to send us to school.I studied hard then.Every morning,she would put a new piece of cardboard in our shoes because our shoes were(4) D .Constant moving was typical for my family in these times.Rent was 25 dollars a month but Mom couldn't(5) B it.Though it was hard,we never(6) A .

Christmas was approaching.We were given 25 dollars for social services.Instead of buying food,Mom would use the money to pay the(7) C ,ensuring us all of a(8) C over our head.(9) D we had nothing for Christmas.

Unknown to Mom,I had been selling Christmas trees to earn enough money for a new pair of(10) C .On the afternoon of Christmas Eve,I was(11) D to go to catch the bus.

As I reached the stop,I began to feelI was going to buy a new pair of boots(12) B .(13) A Mom was at home in tears.My mind was(14) B and I realized what I had to do.I didn't get on the(15) C .

I went in a grocery store and bought the Christmas treats.I16)( D home and put them quietly against the door.I knocked on the door.When Mom opened the door,(17) D rolled

into the house.She just stood there(18) A .I managed to hold back the(19) C ,saying,\"Merry Christmas,Mom!There really is a Santa Claus!\"

That day I got many(20) B and kisses from Mom.It was a Merry Christmas for us after all!

(1)A.good (2)A.life (3)A.hardly (4)A.handed over (5)A.store (6)A.complained (7)A.decoration (8)A.cloud (9)A.And (10)A.glasses (11)A.lucky (12)A.frightened (13)A.while (14)A.woken up (15)A.platform (16)A.drove (17)A.balls (18)A.surprised (19)A.words (20)A.candies

B.short B.travel B.still B.picked up B.afford B.glanced B.gifts B.light B.But B.jeans B.concerned B.guilty B.because B.made up B.train B.rang B.shoes B.nervous B.trouble B.hugs

C.hard C.nursery C.yet C.turned over C.make C.envied C.rent C.roof C.Or C.boots C.fearful C.proud C.whether C.given away C.bus C.left C.dollars C.disappointed C.tears C.awards

D.funny D.movement D.then D.worn out D.get D.calculated D.clothes D.window D.So D.socks D.excited D.content D.unless D.turned down D.plane D.rushed D.things D.painful D.sweat D.creams

【分析】本文主要讲述父亲去世后作者的家庭靠社会扶助金维持,在圣诞节来临之际,作者利用自己的钱没有给自己买靴子而是给家里买了食物,感动的母亲流泪了.

【解答】41~45 CABDB 46~50 ACCDC 51~55 DBABC 56~60 DDACB 41.C.考查细节理解.A.good 好的 B.short 短的 C.hard 努力的 D.funny 有趣的.根据上文things were tough和下文because Dad died five years ago可推断,妈妈独自抚养我们很困难.have a hard time doing sth.\"做某事很困难\".

42.A.考查细节理解.A.life生活 B.travel 旅行 C.nursery 托儿所 D.movement 运动.根据上文可知,妈妈独自一人养活我们很困难,因此推断我们依靠社会援助生活.43.B.考查细节理解.A.hardly几乎不 B.still 仍然 C.yet 还 D.then然后. 根据上文妈妈努力抚养我们很困难,我们依靠社会援助生活推断,回忆起来,我仍旧记得妈妈经历了什么送我们上学.

44.D.考查细节理解.A.handed over 交出 B.picked up 捡起 C.turned over 移交 D.worn out 破旧. 根据上文put a new piece of cardboard可推断,妈妈每天上午总是放一张新的硬纸板在我们的鞋里因为我们的鞋是破旧的.

45.B.A.store 商店 B.afford 提供 C.make制造 D.get变得. 根考查细节理解.据上文Constant moving was typical for my family in these times.可推断,我们不断搬家,一个月25美元的租金,但是妈妈付不起.

46.A.考查细节理解.A.complained 抱怨 B.glanced 一瞥 C.envied 羡慕 D.calculated计算. 根据连词though推断上下文是让步关系.尽管日子艰难,但是我们从不抱怨.

47.C.考查细节理解.A.decoration 装饰 B.gifts 礼品 C.rent 租金 D.clothes衣服. 根据下文over our head可推断,妈妈没有买食物,用这些钱付了租金,确保我们大家头上有屋顶,也就是有房住.

48.C.考查细节理解.A.cloud 云 B.light 光 C.roof 屋顶 D.window窗口. 解析同上.妈妈没有买食物,用这些钱付了租金,确保我们大家头顶上有屋顶. 49.D.考查细节理解.A.And 和 B.But 但是 C.Or 或者 D.So 所以. 根据 上文可知,我们用服务所得的钱交了房租,因此我们圣诞节一无所有.前后是因果关系.50.C.考查细节理解.A.glasses 眼镜 B.jeans牛仔裤 C.boots 靴子 D.socks 袜子. 根据下文a new pair of boots可知,我一直卖圣诞树,赚够了卖一双新靴子的钱. 51.D.A.lucky 幸运 B.concerned 关心 C.fearful 可怕 D.excited 考查细节理解.激动. 圣诞节前夕的下午,我兴奋的去赶公共汽车.根据上下文可知,作者赚够了买靴子的钱,准备去买靴子,因此是兴奋的.

52.B.A.frightened 害怕 B.guilty 内疚 C.proud 自豪 D.content考查细节理解.满意.根据下文I was going to buy a new pair of boots Mom was at home in tears.可知,我打算买靴子,而妈妈在家里流泪,因此推断我感到内疚.

53.A.考查细节理解.A.while 虽然 B.because 因为 C.whether 是否 D.unless除非. 我高兴地买靴子和妈妈在家里流泪是对比关系.while表示对比.

54.B.A.woken up 唤醒 B.made up C.given away 放弃 D.turned down 考查细节理解.减小. 根据上文Mom was at home in tears和下文I realized what I had to do可推断,作者下定决心,意识到自己要为家庭做点事.make up one's mind\"下定决心\".

55.C.考查细节理解.A.platform 平台 B.train 火车 C.bus 公共汽车 D.plane飞机. 根据上文go to catch the bus可知,我没有做公共汽车去买靴子.

56.D.考查细节理解.A.drove 驾驶 B.rang 包围 C.left 左边 D.rushed 急忙. 根据下文put them quietly against the door可推断,我急冲回家,把圣诞节食物静静地靠在门上.

57.D.考查细节理解.A.balls 球 B.shoes 鞋子 C.dollars 美元 D.things 事物. 根据上文put them quietly against the door可推断,我把圣诞节的食物倚在门上,当妈妈开了门,东西滚进房内.

58.A.考查细节理解.A.surprised 惊讶 B.nervous 紧张 C.disappointed 失望 D.painful痛苦. 根据句意可知,妈妈看到有东西滚进房子,感到吃惊.

59.C.考查细节理解.A.words 言语 B.trouble 麻烦 C.tears 眼泪 D.sweat 出汗.根据语境可知,作者给了妈妈一个惊喜,感到激动,因此推断作者努力控制住自己泪水.对妈妈说:圣诞快乐,妈妈!真的有圣诞老人.

60.B.考查细节理解.A.candies 糖果 B.hugs 拥抱 C.awards 奖项 D.creams奶油类.根据上文可知,我为家里买了圣诞节的食物,因此那天我得到来自家人的很多拥抱以及妈妈的吻.

【点评】近几年高考试题中完形填空有新的变化,试题所涉及的知识面不断拓宽,综合难度不断提高.做完形填空首先要通读全文,了解大意.一篇完形填空的文章有许多空格,所以必须要先通读一到两遍,才能大致了解文章内容.千万不要看一句,做一句.其次要逐句分析,前后一致.选择答案时,要考虑整个句子的内容,包括搭配,时态以及 语法等.答案全部填完后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅,用词得当、意思正确.第二节(每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3

个单词)或括号内单词的正确形式.

17.Breaking up large classes into several smaller ones (1) students (15分) helps (help)but the improvements in many cases come whatever teachers do,a new research suggests. New(2) findings (finding) of the research from four nations,tell an interesting story.Small classes work for children,but that's (3) not because of how teachers teach,but because of what students feel they can do:get (4) more (much) face time with their teachers,for instance,or work in small groups with classmates.

\"These are the same as what researchers have already known,\"Gamoran says.There is no good evidence that teachers change their instructions based on changes in class size.Teachers are always strict with their students.Some teachers are making use(5) of small classes and others are not.There are a lot of differences.\"It's not like that you reduce classes so teachers do something different and the achievement is higher,\"he says.

In one study,researchers (6) closely (close) watched students'behaviours and found that students behaved better in smaller classes.They also(7) had (have) more direct communication with teachers and worked more in small groups rather by themselves. One team,(8) led (lead) by Ronald Ehrenberg of Cornell University,finds that the potential benefits of class﹣size reduction\"may be greater than (9) what we observed\"if only a few teachers change their teaching the smaller group. (10) to fit (fit)【分析】文章大意:本文讲述了小班化教学的优点,以及实现小班化教学过程中会遇到的困难.

【解答】61.helps 考查动词第三人称单数形式.本句的主语是\"Breaking up large classes into several smaller ones\"这个短句,所以动词应该使用第三人称单数形式,故填\"helps\". 62.findings 考查名词单复数形式.\"finding发现\"为可数名词,由于前面没有冠词,所以应该使用复数形式.故填\"findings\".

63.not 考查固定搭配.not…but 不是…而是.根据下一句的\"but\"可知,这里填入\"not\".故填\"not\".

.more 考查比较级.根据句意,小班教学可以让学生和老师见面的次数更多.故填\"more\".

65.of 考查介词搭配.根据固定句型make use of 使用、利用.可知,应搭配介词\"of\".故填\"of\".

that 考查固定句型. 根据固定句型 there is no…that,没有.可知,应补上\"that\".故填\"that\".66.closely 考查副词.根据后面的动词\"watched\"可知,此处要用一个副词来修饰动词.故填\"closely\".

67.6had 考查动词.根据and后面的\"worked more in small groups rather by themselves\"中的动词\"worked\"可知,本句话使用一般过去时.故填\"had\".

68.led 考查被动语态. 根据后面的\"by\"可知,该处为省略be动词的被动语态.故填\"led\".69.what考查连接词,在比较主语从句中作observed的宾语.句意:班级规模缩减的潜在好处可能大于我们所观察到的

70.to fit 考查不定式.根据句意可知,这里要填入不定式以表目的.句意:如果只有少数教师改变自己的教学方式以适应更小的班级.故填\"to fit\".

【点评】本题主要考查了用单词或短语的适当形式填空.做本题的关键是在理解短文的基础上,灵活运用所学的基础知识.本题考到的知识点有:固定的短语,词类的转换,名词的复数形式,副词以及祈使句的用法等.因此,这就需要在平时的学习中,牢固掌握各语言点及一些语法知识.

第四部分:写作(共两节)第一节:短文改错(满分10分)

18.(10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词. 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Swimming is my favorite sport. I usually swims in a swimming pool close to that I live. Yesterday, my friend Tony and I decide to go swimming in the sea. It turned out to be one of the most exciting experiences I had ever had. At first, seen the waves coming one after another, I was afraid. Though I was not a bad swimmer in the swimming pool,but swimming in the sea was different. I was just about to give it up while I suddenly noticed a little boy walking towards the sea calm. Weak as he seemed,he went straight into the sea with any hesitation. Encouraged by her,I overcame my fear and finally made successful attempt. 【分析】本文讲述了自己经历过的最激动人心的经历之一.讲述自己第一次在海里游泳

时感到害怕,但是在发现一个小男孩毫不犹豫地径直走进了海里以后.我克服了恐惧. 【解答】Swimming is my favorite sport. I usuallyswims in a swimming pool close to that I live. Yesterday, my friend Tony and I decide to go swimming in the sea. It turned out to be one of the most exciting experiences I had ever had. At first, seen the waves coming one after another, I was afraid. Though I was not a bad swimmer in the swimming pool, but swimming in the sea was different. I was just about to give it up while I suddenly noticed a little boy walking towards the seacalm. Weak as he seemed,he went straight into the sea with any hesitation. Encouraged by her,I overcame my fear and finally made∧ successful attempt.

1.swims﹣swim. 考查谓语动词.根据上句和副词 usually可知本句用一般现在时态,所以和主语 I一致,谓语动词用动词原形swim.

2.that﹣where.考查宾语从句.做 a swimming pool close to 的宾语,用where引导宾语从句 I live,做从句的地点状语,表示\"我住的地方\".

3.decide﹣decided.考查谓语动词的时态.根据时间状语Yesterday可知谓语动词用过去式decided.

4.seen﹣seeing.考查非谓语动词.做 I was afraid的原因状语,用现在分词 seeing,表示和主语I的主动关系.

5.Though引导状语从句 I was not a bad swimmer in the swimming 去掉but.考查句子结构.pool, 所以主句swimming in the sea was different不需要连词but.这会和汉语的习惯不同.6.while﹣when.考查状语从句. 根据主句的 was just about to ,可知用when引导状语从句I suddenly noticed a little boy walking towards the sea calm ,表示\"正要做某事…,就在那时…\".

7.calm﹣calmly.考查副词.修饰动词短语walking towards the sea 用副词calmly,表示\"镇静地\".

8.with﹣without.考查逻辑关系.根据上文可知本句表示\"他还是毫不犹豫地径直走进了海里\",所以用without修饰any hesitation.

9.her﹣him.考查代词一致.代指 a little boy 用him.

10.made之后加a.考查固定短语.表示\"做一次成功的尝试\",用固定短语 make a successful attempt.

【点评】短文改错时要注意一下几点:1.快速阅读,整体把握短文大意.2.重视语境

以及上下文的关系.3.充分运用基础语言知识找出错误所在. 第二节:书面表达(满分25分)

19.(25分)假定你是李华,你的好友Jim在暑假期间痴迷于微信朋友圈,经常发照片分享生活中的所有细节,请根据以下要点提示,给Jim写一封信:

(1)对分享行为表示理解; (2)阐述过度分享的危害; (3)提出建议. 注意:1. 词数100左右.2. 可以适当增加细节,以使行文连贯.3.开头和结尾已给出,不计入总词数.(参考词汇:微信朋友圈 WeChat circle; 过度分享 overshare) Dear Jim,

I'm worried that you've been addicted to sharing all sorts of photos in WeChat circle recently. There is no doubt that WeChat makes communication convenient and our spare time colorful. However, there exist some potential risks if we overshare it. One severe problem is letting out privacy, which may cause economic losses. Besides, oversharing can make others uncomfortable, for they think you are showing off.

Therefore, we should never post our personal information in WeChat circle, and nor should we add strangers to the list of friends randomly. It's wiser to set aside some time to accompany parents or do something more meaningful. I would appreciate it if you could take my advice into consideration. Best wishes! Yours, Li Hua

One severe problem is letting out privacy, which may cause economic 【分析】高分句型一:losses.

译文:一个严重的问题是泄露隐私,这可能造成经济损失. 分析:这句话使用主从复合句,which引导非性定语从句.

高分句型二:Therefore, we should never post our personal information in WeChat circle, and nor should we add strangers to the list of friends randomly.

译文:因此,我们绝不应该在WeChat圈内发布我们的个人信息,也不应该在朋友列表中随意添加陌生人.

分析:这句话使用并列句,and后面用倒装句. 【解答】Dear Jim,

I'm worried that you've been addicted to sharing all sorts of photos in WeChat circle

recently. There is no doubt that WeChat makes communication convenient and our spare time colorful. However, there exist some potential risks if we overshare (对分享行为表示理解)it. One severe problem is letting out privacy, which may cause economic losses.【高分句型一】 Besides, oversharing can make others uncomfortable, for they think you are showing off.(阐述过度分享的危害)

Therefore, we should never post our personal information in WeChat circle, and nor should we add strangers to the list of friends randomly. 【高分句型二】It's wiser to set aside some time to accompany parents or do something more meaningful.(提出建议) I would appreciate it if you could take my advice into consideration. Best wishes! Yours truly, Li Hua

动笔前,【点评】这是一篇提纲类作文,我们需要用正确的英语把给出的要点表达出来.一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能遗漏要点,跑题偏题.本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达.写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次.特别注意在选择句式时要赋予变化.平时除了加强词汇积累,写作联系以外,还可以适当记忆一些类似的范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容